Restaurant Ruig Gerecht foto 6 1

A LA CARTE

RuiG Seasons Menu

Maak kennis met rijke, hartige smaken, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten van het seizoen. Elk gerecht is een culinaire reis door de bossen, velden of de zee. Proef de passie en toewijding van onze koks in elke hap.

Begeleid je maaltijd met een glas van onze zorgvuldig geselecteerde wijnen en geniet van de gezellige sfeer in ons restaurant, waar de warmte van het seizoen samenkomt met onze gastvrijheid.

3-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Hoofdgerecht / Dessert 

44,50

4-gangen menu

Amuse / Voorgerecht / Tussengerecht / Hoofdgerecht / Dessert

54,00
Bits & Bites

Boerenlandbrood met gebrande boter, groentespread en knoflookdip

6,75

Flat bread, gegratineerd brood van de plaat met crème fraîche, bieslook en ui

7,25

Supplement prosciutto

2,00

Pani puri gevuld met gehakte gamba en avocado, met een schuim van kreeft  en kerrie - per stuk te bestellen

2,75

Voorgerechten

Carpaccio van gerookt Hollands weiderund met basilicum pesto, oude  Beemsterkaas en pijnboompitten

12,75

Tomatensoep van pomodori tomaat met huisgemaakte pesto

6,50

Dun gesneden Koreaanse casselerrib met gefrituurde spareribs,  spicy Koreaanse glacage en noodles met kimchi van spitskool

15,00

Soep van de dag

6,50

Gerookte paling van Vlug, op gebakken aardappelrösti met jus van paling  in het groen

15,00

Proeverij van onze gerechten

16,00

Met steranijs gepofte rode biet, gemarineerde biet, couscous van rode biet en  crème van gorgonzola   (v) 

13,00

Hoofdgerechten

Diamanthaas met gebakken spätzli, hachee van ui en gestoofd rundvlees,  gebakken winterpeen en jus van laurier    

25,75

Voor onze RuiGe gasten hebben wij de diamanthaas XL 

33,50

Kalfspicanha gebakken met knoflook, geserveerd met krokante,  gekonfijte aardappel en een chimichurri van rucola

28,50

Let’s meat: het mooiste vlees, geselecteerd door de chef en bijpassend garnituur

Dagprijs

Boerderijkipfilet met Surinaamse bara, kiproti en romige gevogelte jus met garam marsala 

22,50

Vis van de dag met jus van langoustine, preicrème van de BBQ en fregula-pasta      

Dagprijs

Fregula-pasta met preicrème van de BBQ, gegrilde portobello-paddenstoel en  schuim van yoghurt en artisjok

22,50

Maaltijdsalade met carpaccio

21,00

Maaltijdsalade met vis

21,00

Bij al onze hoofdgerechten serveren wij een frisse salade en frites met huisgemaakte mayonaise.

Heeft u een allergie? Meld het ons.

Kindergerechten

Tomatensoep

5,50

Portie friet

6,00

Friet frikandel

7,50

Friet kroket

7,50

Friet kaassoufflé

7,50

Biefstuk met friet

16,50

Pannenkoek met stroop

6,50

Poffertjes met poedersuiker

 6,50

Waterijsje

1,50

Bol ijs met slagroom

3,00

Desserts

Koninginnerol gevuld met crème suisse van bloedsinaasappel,  gekonfijte kumquat, sorbet van bloedsinaasappel en gember met kokosmakroon

9,25

Solero: mousse van vanille en mascarpone, passievruchten-roomijs, en jus van yuzu

9,25

Selectie van 5 verschillende soorten ijs met diverse toppings

10,95

Dame blanche , Madagascar vanille-ijs  met chocoladesaus

9,00

Kaasplankje van Bolle Hendrik met vijgen notenbrood en onze appelstroop

13,00

Klassiek dessert op onze wijze gepresenteerd

9,25

Aangeklede koffie met diverse zoetigheden, koffielikeur en slagroom 

8,00

Koffie & thee

Koffie / Thee

2,75

Verse muntthee /
gemberthee

3,50

Cappuccino

3,00

Latte macchiato 

3,50

Espresso

2,75

Dubbele espresso

4,50

Koffie verkeerd

3,00

Decafé koffie

2,75

Decafé cappuccino

3,00

Irish Coffee (Jameson)

7,50

French Coffee (Grand Marnier)

7,50

Spanish Coffee (likeur 43)

7,50

Jamaican Coffee (Tia Maria)

7,50

Italian Coffee (Amaretto)

7,50

Cream Coffee (Bailey’s)

7,50

Mexican Coffee (Kahlua)

7,50

Kiss of fire (Tia Maria en Cointreau)

7,50

Restaurant RuiG in Tuitjenhorn is dé eetgelegenheid voor liefhebbers van pure en ambachtelijke gerechten. Voor kleine en grote gezelschappen.

Openingstijden
Woensdag  17.00 - 00.00 uur
Donderdag 12.00 - 00.00 uur
Vrijdag 12.00 - 00.00 uur
Zaterdag 12.00 - 00.00 uur
Zondag 12.00 - 00.00 uur

De keuken sluit op woensdag, donderdag en zondag om 21.00 uur. Vrijdag en zaterdag om 22.00 uur.

Maandag en dinsdag zijn wij gesloten. 

Contact

Restaurant RUIG
Koorndijk 84
1747 GD  Tuitjenhorn

T 0226-391295
info@ruigtuitjenhorn.nl
www.ruigtuitjenhorn.nl

Website: JuRstijl • 2024